Ett exempel på en skräddarsydd meny där franska och nordiska smaker möts för en unik matupplevelse. Låt mig sköta smakbalansen så att du kan njuta av varje tugga. Hur skulle din drömmeny se ut?

Denna meny förenar det bästa av det nordiska och franska köket, med en förankring i säsongens allra finaste råvaror. De rena, fräscha smakerna från nordiska ingredienser möter de rika, eleganta smakerna från det franska köket. Här får subtila nordiska toner av skaldjur, vilda örter och rotfrukter sällskap av sofistikerade franska såser och tillagningstekniker. Varje rätt är noggrant balanserad för att framhäva både enkelhet och komplexitet, där hållbarhet och kvalitet står i fokus för en minnesvärd kulinarisk upplevelse.

Förrätt

  • Smörstekta pilgrimsmusslor, med en silkeslen rostad pumpakräm och en delikat örtemulsion. Rätten kompletteras med confiterad vitlök som ger djup och rik smak, samt syrad polkabeta för en frisk syrlighet. Avslutas med ett dropp av brynt smör och krispiga mussel crisp, som tillför en härlig textur.
  • Halstrade pilgrimsmusslor serveras med lättkokt vit sparris och en len hollandaise med inslag av rom och gräslök. Rätten toppas med micro herbs och rostade pistagenötter.
  • Toast Skagen med saftiga handskalade räkor och krämig skagenröra, toppad med lyxig löjrom och aromatisk dill. Färskriven pepparrot ger en subtil hetta, medan citronen tillför en frisk syrlighet som balanserar smakerna.

Förrätt

  • Smörstekta pilgrimsmusslor, med en silkeslen rostad pumpakräm och en delikat örtemulsion. Rätten kompletteras med confiterad vitlök som ger djup och rik smak, samt syrad polkabeta för en frisk syrlighet. Avslutas med ett dropp av brynt smör och krispiga mussel crisp, som tillför en härlig textur.
  • Halstrade pilgrimsmusslor serveras med lättkokt vit sparris och en len hollandaise med inslag av rom och gräslök. Rätten toppas med micro herbs och rostade pistagenötter.
  • Toast Skagen med saftiga handskalade räkor och krämig skagenröra, toppad med lyxig löjrom och aromatisk dill. Färskriven pepparrot ger en subtil hetta, medan citronen tillför en frisk syrlighet som balanserar smakerna.

Varmrätt

  • En perfekt tillagad helstekt oxfilé, saftig och mör, serverad med en fyllig rödvinssås och krämig, hemmagjord bearnaise. Till detta kommer säsongens primörer och ugnsrostad mandelpotatis, som ger en knaprig kontrast. Avrundas med en frisk fransk tomatsallad för en balanserad och njutbar måltid
  • Smörstekt laxfile serveras med en krämig sandefjordsås, smaksatt med rom, färsk dill och gräslök. Till detta små delikata kulpotatis, grön sparris och en syrad kålrabbi.
  • Smörstekt havsabborre med en silkeslen palsternackspuré och kapris, perfekt balanserade med tomater som slungats i en vin- och balsamicoreduktion. Serveras med en delikat vitvinsås, örtolja och micro herbs.

Varmrätt

  • En perfekt tillagad helstekt oxfilé, saftig och mör, serverad med en fyllig rödvinssås och krämig, hemmagjord bearnaise. Till detta kommer säsongens primörer och ugnsrostad mandelpotatis, som ger en knaprig kontrast. Avrundas med en frisk fransk tomatsallad för en balanserad och njutbar måltid
  • Smörstekt laxfile serveras med en krämig sandefjordsås, smaksatt med rom, färsk dill och gräslök. Till detta små delikata kulpotatis, grön sparris och en syrad kålrabbi.
  • Smörstekt havsabborre med en silkeslen palsternackspuré och kapris, perfekt balanserade med tomater som slungats i en vin- och balsamicoreduktion. Serveras med en delikat vitvinsås, örtolja och micro herbs.

Efterrätt

  • En fransk klassiker, Tarte Tatin. En dessert som står mig nära hjärtat, gjort på de allra finaste äpplen, calvados som produceras i de franska departementet calvados. Serveras med ett hemgjort vaniljglass.
  • En äkta choklad fondant, gjord på de allra finaste mörka chokladen, serveras med en chokladganache, rostad vitchoklad, lemon curd, apelsin file samt hårt vispad grädde.

Efterrätt

  • En fransk klassiker, Tarte Tatin. En dessert som står mig nära hjärtat, gjort på de allra finaste äpplen, calvados som produceras i de franska departementet calvados. Serveras med ett hemgjort vaniljglass.
  • En äkta choklad fondant, gjord på de allra finaste mörka chokladen, serveras med en chokladganache, rostad vitchoklad, lemon curd, apelsin file samt hårt vispad grädde.

Kontakta Kelvin

Pasta

FoodbyKelvin
Essinge brogata 19,
112 61 Stockholm
Sweden

Ring oss